Megkezdődtek a 2018-2019 tanévre a jelentkezések


Jelentkezni 2018 január 30-tól minden második héten kedden lehet.
A bővebb tájékoztatóra kattintva küldhetitek el online jelentkezéseteket

Érettségi tanácsok

Az érettségi nagy kihívás mindenkinél, de teljesíthető!

Az érettségi egy mérföldkő minden ember életében, amire biztosan mindenki emlékszik. Akik pedig már felnőtt fejjel, akár munka vagy épp gyermekek mellett ”mászták meg” ezt a követ, azok biztosan még nagyobbra értékelik ezt a bizonyítványt.

Manapság egyre több helyen szembesülnek azzal a ténnyel az emberek, hogy érettségi nélkül nagyon sok munkalehetőségnél még a sorompón sem engedik át őket, tehát még az állásinterjúig sem jutnak el.

Vagy lehetséges, hogy amit eddig is mindennapi tevékenységként végzett a munkahelyén, egyik napról a másikra, ezentúl csak úgy végezheti tovább, ha érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik.

Ezért egyre égetőbb az érettségi bizonyítvány megszerzése.

 A sikerhez vezető út alapkövei:

 

- Napirendünk átszervezése

Ez a legalapvetőbb dolog, amire rá kell szánni magunkat, mert ez alapja a sikerünknek. Ha ez megvan, jöhet a következő dolog:

- Mindennapos, szervezett tanulás

Ez nem lesz egyszerű, de menni fog! Eddigi éveink diákjainak tapasztalatai alapján mondjuk, hogy ha mindennap előre megtervezetten tanulunk valamilyen tantárgyat, témakört. Ha nap mint nap, mindig egy kicsit olvassuk, újból leírjuk, vagy hallgatjuk a tananyagot, saját jegyzeteinket, feljegyzéseinket ( pl. munkába utazás alatt is) sokkal jobban belevésődik a memóriánkba, mintha egyben, mondjuk egy szombaton rászánnánk 4-5-6 órát. Így nem kell időt sem elvennünk a családunktól a hétvégén.

Természetesen minden nap tartani kell a saját magunk által felállított ütemtervet!

- A stressz legyőzése

Azt gondolom ez a legnagyobb feladat mindannyiunknak. Persze, nehéz „rendet rakni” a fejben, ha bármilyen megmérettetésről van szó, de mindenképp törekedni kell rá. Az életben sokszor vannak ilyen helyzetek, van, amit szinte észre sem veszünk, csak utólag gondolunk bele, hogy „mi is volt??”

Tehát az érettségi vizsgát is valami hasonló módon kellene kezelni, és akkor semmi gond nem lesz, hiszen a mindennapos tanulás, olvasás ott van a fejünkben a tudás, csak „elő kell szedni” onnan. A vizsgadrukk még a „profiknak” is komoly ellenfél, ezért semmi szükség meghívni a „rendezvényre”

A nyugodt, higgadt fejjel való megjelenés a siker alapja.

- Hogyan kell „eladni magunkat”

Mindkét vizsganemnél egy igen fontos tényező, a beszédkészség, a gyors kifejezésmód. Írásban fontos a mennyiség, a formátum, a tagolás, a helyesírás, és nem elhanyagolható az írás olvashatósága sem. Ezekre a dolgokra jelentős pontokat tudnak levonni, és akkor még nem beszéltünk a tartalomról. Ha egy bizonyos témáról „homályos” a tudásunk, akkor is írjunk, beszéljünk arról, ami szerintünk kapcsolódik a témához. Ha elég kreatívak vagyunk, az már szintén fél siker.

Ha ezt sikerült megtennünk, már célegyenesben vagyunk. 

- Az elismerés önmagunknak is jár

Azt mindig tartsuk szem előtt, hogy pihenés is mindig szükséges. Ne legyünk maximalisták, mert az visszaüthet. Néha be kell iktatni olyat, ami számunkra „jutalom” . Szükség van teljes kikapcsolódásra is. Ez emberenként más és más ( pl. egy film megnézése, egy jó pohár bor, egy kis „nasi”, egy meccsre kimenni, stb… )

Újult erővel sokkal könnyebb, és az önbizalmunk is erősödik vele

Elérhetőségeink


Tel.: 0620/ 280-4900

E-mail: vizsgahaz@gmail.com

Érettségi 1 – 2 év alatt!

Kímélje meg magát attól, hogy munkáltatója az érettségi bizonyítványhoz kösse a munkahelye megtartását, előzze meg ezt a problémát, és még ma iratkozzon be az 1, vagy a 2 éves érettségi képzésünkre.
1, vagy 2 évet még a munkáltatók is meghagynak arra, hogy megszerezzék a munkavállalók az érettségi bizonyítványt, de több ideje, sajnos nincs!
Figyeljen, arra hogy ne a szeptemberi iskolai rohamban iratkozzon be, mert nem biztosított a szabad férőhelyek száma.
Legyen az elsők között, hogy munkáltatója már igazán biztosan tudhassa, azt hogy Ön mindent megtesz azért, hogy megtartsa munkahelyét.
Az 1 és 2 éves érettségi képzéseinket 98%-os arányban végzik el hallgatóink!

Ne hagyja a döntést az utolsó pillanatra, mert szeptemberben nagyon gyorsan betelnek a férőhelyek!!